Ontdek de lokale helden van Sanseveria

Vandaag worden we overstelpt door interessante aanbiedingen, gigantische kortingen & ware prijzenslagen tussen multinationals. Sanseveria bewandelt liever het pad van de lokale ondernemer. Wij houden vast aan unieke samenwerkingen met jonge, creatieve ondernemers & vaste waarden die het straatbeeld uniek maken. Onze kaart vertaalt zich niet in dranken van multinationals, of een andere eenzijdige richting. Eerder van kritisch gekozen producten met oog voor oorsprong, kwaliteit en een verhaal. Uiteraard zijn niet alle multinationals kwalitatief slecht & een onderneming moet uiteraard leefbaar zijn. Sanseveria streeft steevast naar correct ondernemen.

Sympathie en lof voor de aanbevolen collega’s. Een selectie van ondernemers met ‘het hart op de juiste plaats’, een kwalitatief correcte keuken, standvastige onderneming, innovatieve beleving & continuïteit. We strijken geen percentages op. We zijn enkel fier op de kwaliteit die onze omgeving ons te bieden heeft. We bevelen aan!

Brugge

TOM’S DINER – NXT DOOR

Tom is een pur sang ondernemer. Met ‘Tom’s Diner’ brengt hij een eerlijke keuken waar je, op enkele zottigheden na, de lijn van de Belgische keuken kan in terugvinden. Voel je thuis tussen de locals! ‘Nxt Door’ is het fancy zusje en is letterlijk ‘next door’. Streetfood smaakt hier heerlijk!

De Republiek

De Republiek ligt de Bruggeling nauw aan het hart. Na tal van uitbatingen is er plaatsgemaakt voor een innovatief concept: een eerlijke keuken, aangepast aan de hedendaagse wensen van de klant en een supertoffe setting. Hier ‘meet’ je vast en zeker Bruggelingen!

IN THE MOOD

Eet bij 'In The Mood' lekkere brasseriegerechten. Verwacht geen grootsheden of excentriek gedrag. De charme voel je in het lokale. Wij bevelen de keuken aan!

BISTRO DU PHARE

In dit rustige stadsdeel geniet je van de lekkere bistrokeuken. De ligging is niet evident maar des te charmanter. De bistro heeft een gezellig terras!

PHARE DE VIE

Trek je stapschoenen aan tot net buiten de Smedenpoort. Het restaurant heeft heel wat lekkers voor je in petto: gezellige inrichting, blije gezichten en een kwalitatief sterke keuken. We bevelen aan! Opgelet: gesloten in het weekend.

QUATRE MAINS

Breek onze mond niet open over Leen & Olivier. Vlakbij de markt in Brugge baten ze hun foodsharing concept 'Quatre mains' uit. Wij van Sanseveria vieren hier steeds ons bedrijfsuitje! We zijn fans van het eerste uur. Alhoewel Leen een ‘zotte doos’ is, reserveer je best. Het is soms weken op voorhand volzet!

BRUUT

We geven de eervolle medaille van een fantastische fine dining restaurant aan restaurant Bruut. Die behoort tot de top van de culinaire adressen en plaatst kwaliteit boven kwantiteit. Eet hier wat de chef voor je kiest. Gesloten in het weekend.

NIET TE MISSEN

— Een bezoek aan één van beide stadsbrouwerijen. De Halve Maan is een vaste waarde en een toeristische trekpleister. Durf ook via de Rozenhoedkaai een ommetje te maken naar de gemoderniseerde brouwerij Bourgogne De Flandres. Wij pronken met die twee sloebers!

— Een boottocht op de Groene Rei in Brugge! Het staat er vol parels van huizen, fenomenale tuinen en je leert er de ‘secret spots’ die wij graag met je delen!

— Eet & koop lokaal chocolade, het zal het België-gevoel aanwakkeren. Sukerbuyc is onze favoriet!

— Geniet van een wafel bij Oyya of Chez Albert, probably the best one!

Oostende

LA VIE

Fantastische keuken met heerlijke gerechten van verschillende culturen! Hun cocktails zijn absoluut ‘to die for’. 'La vie' is gelegen op het gezellige Vissersplein!

IL GABBIANO

Sssttt! Eigenlijk mogen we deze pizzeria niet verklappen. Maar wat een ervaring om hier te lunchen of te dineren. Zorg ervoor dat je tijd hebt. De chef werkt vaak helemaal alleen en dat vraagt tijd en respect. En het wordt beloond! MORETTI is een collega-pizzeria in de stad die glutenvrij kookt op aanvraag!

OLD INN

Dit atypische vissersrestaurant is gelegen vlakbij het Wapenplein. Waan je hier in het rijkelijk verleden van onze roemrijke stad aan zee. De kaart is ‘basicly’ wat meneer je komt vertellen. Let erop dat ‘een ploate’ geen vinylplaat is! Zorg dat je cash op zak hebt!

BISTRO MATHILDA

Jezus, moeder! Wat een restaurant. Ooit al van ‘tatjespap’ gehoord? Het is een typische West-Vlaamse lekkernij met als basis aardappelpuree en karnemelk. Reservatie is in 'Bistro Mathilda' sterk aangewezen!

NIET TE MISSEN

— Bezoek de vismijn aan de Visserskaai! Elke ochtend is daar heerlijke bedrijvigheid. De vrouwen van zeelieden verkopen er hun kraakverse vis uit de Noordzee!

— De vismijn gemist? Ons favoriet alternatief is HET VISPALEIS, what’s in a name!

— Loop door de Koninklijke Gaanderijen en spring aansluitend binnen in het Thermae Palace. Snuif er de rijke geschiedenis van de ‘Koningin der Badsteden!’ Opgepast: deze parels aan onze Belgische Kust zijn in volle renovatie!

— Wandel door de groene stadslong startend in het Maria Hendrikapark. Sla ‘het bosje’ zeker niet over en eindig op de Baalskaai: een snel ontwikkelende wijk die je makkelijk kan bereiken via het bekende (gratis) overzetbootje!

— Zoek de rust op in het dorpje Stene. Ga wandelen in ‘De Schorre’ en drink een ‘teusje’ achteraf bij Hilde in de Vlas! (De Vlasschaard)

— Op zoek naar cultuur? Stuur ons een mailtje. We helpen je graag!