Nieuwe deuren gaan open!

Als ik iets wil, dan ga ik ervoor. Het is die ingesteldheid die al tot 2 x 2 leidde: twee Sanseveria Bagelrestaurants en twee huizen die ik verhuurde aan gasten uit binnen- en buitenland.
Het is ook ambitie en ondernemerschap die keuzes vragen en verdienen. Daarom trek ik zachtjes de deur van de Frère Orbanstraat AirBnb in Oostende dicht, maar met leuke vooruitzichten en nieuwe uitdagingen!

Maar eerst … Een flashback naar 2015!

Mijn oog viel op een gerenoveerd herenhuis uit 1932 die dé perfecte uitvalsbasis werd om Oostende af te struinen: vlakbij het centrum, het strand en groenzones. Ja, we mogen best trots zijn op wat deze kuststad ons te bieden heeft! Het is een heerlijke mix van een rijk verleden en nieuwe bedrijvigheid. En ik wilde gasten uit binnen- en buitenland meenemen op die ontdekkingstocht.

Het werd de start van een ambitieuze zoektocht naar doorleefde, unieke stukken. Ik tikte allerlei stukken op de kop via veilingsites en vintagezaken, en vulde reiskoffers met vondsten: een vintage carraramarmeren tafel, een barkast op wielen, snuisterijen uit Londen en Amsterdam en persoonlijke souvenirs. Ik voegde er nog familie-erfstukken aan toe en combineerde het met nieuwe spullen die ik bewust in lokale winkels kocht. Zoeken en verzamelen, heerlijk! Het resulteerde in een fris, eclectisch en licht nostalgisch interieur.

Een warm gevoel

Het huis in de Frère Orbanstraat leefde (lees: piepte en kraakte wel eens), het was een plaats om tot rust te komen of gewoon wat rond te neuzen. Maar bovenal een plaats waar gasten het thuisgevoel zochten en vonden.

En zoals mijn grootmoeder zei: “Bertje, een warm gevoel, dat blijft hangen”. Die gedachte hou ik bij in alles wat ik onderneem.

Geschreven op 21/02/2020 door Bert

2194